Hrvatski klub NK Bugojno iz Berlinu natječe se u ligi Freizeit Bezirksliga Berlin St.2 gdje je u ovogodišnjoj sezoni 12 klubova.  2006. godine osnovani klub prijatelja grada Bugojna i igrača koji dolaze iz istoimene općine, devetu godinu natječu se u berlinskoj ligi slobodnog vremena, gdje kroz sportske aktivnosti prezentiraju hrvatsko ime i stječu nova prijateljstva i poznastva na sportskim travnjacima Berlina.

SD Croatia e.V.  Berlin je početkom 1989 godine i službeno upisana u sudski registar, nakon što je 14. sijecnja 1989. godine na redovnoj godišnjoj skupštini u Hrvatskom katolickom centru, Stresemannstr. 66, 10963 Berlin- došlo do promjene imena.

Neki od suosnivača društva, koji se još uvijek nalaze u Berlinu, dobro se sjećaju zimske večeri 19. prosinca 1980. kada su se odazvali pozivu tadašnjega hrvatskog župnika fra Rafaela Begića, da bi porazgovarali o tome što bi trebalo učiniti za kulturni život Hrvata u Berlinu. Taj datum se uzima kao osnivački dan najstarijega hrvatskog kulturnog društva u njemačkoj prijestolnici «Vladimira Frana Mažuranić».

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA BERLIN  (1969-2016)
Hrvatska katolička misija Berlin je osnovana 1969. godine. Nalazi se na adresi Feldstrasse 4 u berlinskoj općini Wedding. Na toj adresi se nalazi ured HKM Berlin i radne prostorije hrvatskih svećenika, kao i jedna od tri crkve (  Sv. Sebastiana) gdje se služe nedjeljne svete mise na hrvatskom jeziku.
HKM Berlin vodi svećenik Župnik fra Edvard Sokol sa subraćom: svećenicima fra Radoslavom i fra Tomislavom Brekalom, koji su svećenici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita. 

Video vijesti