Sajam InnoTrans 2018. u Berlinu - 6 hrvatskih tvrtki ravnopravno u ponudi sa svjetskom konkurencijom.
U Berlinu se od 18. do 21. rujna 2018. održava Međunarodni sajam InnoTrans 2018.
InnoTrans je najveći svjetski sajam transportne industrije i tehnologije, koji se održava svake dvije godine. Kao vodeći međunarodni događaj tračničke industrije, InnoTrans omogućuje prezentiranje proizvoda širokim međunarodnim poslovnim krugovima.
Na sajmu InnoTrans 2018. U Berlinu nazoči 6 hrvatskih tvrtli: Končar (dvorana 3.2), DIV Grupa (dvorana 26) , TŽV Gredelj (dvorana 3.2), Altpro (dvorana 6.2), Tromont (dvorana 8.1), RŽV Čakovec (dvorana 3.2), Đuro Đaković Strojna Obrada (dvorana 20) i Đuro Đaković Specijalna Vozila (Outdoor Display O/411; Outdoor Display 3/405 ). Sajam InnoTrans u Berlinu priznat je kao vodeći međunarodni sajam željezničke i transportne tehnologije. Svake dvije godine sajam InnoTrans privuče više od 140.000 poslovnih posjetitelj iz ove godine 61. države svijeta.
VIDEO Razgovor s Darinkom Bagom predjednikom Uprave Končara i predsjednikom Udruge hrvatskih izvoznika na InnoTransu 2018. u Berlinu.

Ove godine u Berlinu može se vidjeti oko 400 inovacija, 146 svjetskih premijera različitih proizvoda  transportne industrije i tehnologije. U pet dana stručni posjetitelji i zadnja dva dana šira publika imaju priliku vidjeti i 155 željezničkih i drugih transportnih vozila.
Dvije trećine izlagača dolaze iz inozemstva a sve se može pogledati na impozantnih 200.000 m² izložbenog prostora berlinskog sajmišta.
Hrvatski veleposlanik u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman posjetio je  hrvatske izlagače u srijedu 19. rujna  uz nazočnost Darinka Bage predsjednika Uprave hrvatskih izlagača i predsjednika Uprave Končara.  Hravtske izlagače na sajmu u Berlinu posjetila je i obišla postave  dr. Nikolina Brnjac Državna tajnica u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture RH.
Svi zajedno dali su podršku hrvatskim izlagačima i predstavnicima tvrtki koje su u Berlinu prezentiraju  hrvatsku ponudu i novitete, na InnoTransu 2018. u Berlinu.
VIDEO Hrvatski izlagači na sajmu InnoTrans2018. u Berlinu

Sajam InnoTrans 2018. u Berlinu pruža raznovrsnu ponudu i poslovne kontakte u brojnim segmentima transportne industrije i tehnologije.
Kada je u pitanju željeznička tehnologija brojne svjetske tvrtke predatvljaju putničke i teretne vagone, te nude informacije o podizvođačima, nabavci komponenti i održavanju vozila.
Hravtske izlagače na sajmu u Berlinu posjetila je i obišla postave  dr. Nikolina Brnjac Državna tajnica u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture RH.

Unutarnja oprema vagona također je značajan segment ponude izlagača a ove godine ogleda se na poljima finalizacije,  osvjetljenja, ventilacija, sigurnosti kao i dodatno cateringa i drugih usluga.
Svjetski proizvođači bore se i za tržište željezničke infrastrukture  gdje prednjače infrastruktura, građevinski radovi, signalizacija i kontrolni sistemi.
Važan segment je i javni prijevoz gdje je naglasak na komunikacijske i informacijske tehnologije, upravljanje prometom, politika cijena, putnički informacijski sistemi i savjetovanja.
Izgradnja tunela predstavljena je na sajmu InnoTrans 2018. u Berlinu također kao jedna od velikih mogućnosti za svjetske izlagače koji imaju priliku da predstave najjnovije i najučinkovitije građevinske strojeve, dijelove i komponente, sigurnosne tehnologije, finalizaciju, komunikacije, održavanje i savjetovanja.
Foto galerija hrvatski izlagači na sajmu InnoTrans 2018. u Berlinu.

Video vijesti

Najave i termini