BerlinskiMagazin.Com

Berlinski Magazin - Prvi mjesečnik za Hrvate u Berlinu...

Večernjakova domovnica 2011.

E-mail Ispis PDF

Veliki iseljenički spektakl koji bi u budućnosti mogao ponijeti i ime Hrvatski Oskar održan je po peti put u njemačkom poznatom gradiću Bad Homburgu na domak Frankfurta pod imenom Večernjakova domovnica 2011. Večernjakova domovnica 2011. - Hrvatski Oskar u Njemačkoj.(Naslovna slika: Stipe Puđa organizator večernjakove domovnice 2011.-Urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista iz Frankfurta)

12. ožujka 2011. u Bad Homburgu kod Frankfurta u Kristalnoj dvorana Landgraf-Friedrich-Saal des Kurhauses održana je peta Večernjakova domovnica 2011. Veliki iseljenički spektakl Večernjakova domovnica 2011., koji bi u budućnosti mogao ponijeti i ime Hrvatski Oskar održan je po peti put u njemačkom poznatom gradiću Bad Homburgu, na domak Frankfurta.

U gradu partneru hrvatskog Dubrovnika, Bad Homburgu elitnom njemačkom turističkom i lječilišnom centru u velebnoj kongresnoj dvorani Landgraf-Friedrich, održana je svečana dodjela Večernjakove domovnice 2011. godine, najpopularnijim Hrvatima, iseljenicima u nekoliko kategorija: sport, glazba, gluma i spektakl u dvije vrijednosne kategorije, prema izboru čitatelja Večernjeg lista i stručnog ocjenjivačkog suda. Dodijeljene su nagrade za najistaknutije i najuspješnije Hrvate koji žive ili djeluju van domovine.

VELEPOSLANIK dr. KOVAČ POHVALIO ORGANIZATORE

Peta smotra najpopularnijih hrvatskih iseljenika pod nazivnikom večernjakova domovnica 2011. održana je pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske uz nazočnost ministra kulture Jasena Mesića. Gosti večeri bili su:  Državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Stipe Mamić, načelnik Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu Petar Barišić, ravnateljica Matice iseljenika Katarina Fuček, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i povjerenik za hrvatske nogometne klubove u iseljeništvu Pero Šarić.

MINISTAR KULTURE RH JASEN MESIĆ POHVALIO ORGANIZATORE

U dvorani prekrasnog kongresnog centra nekadašnjeg kraljevske rezidencije Bad Homburga nazočili su i skoro svi predstavnici voditelji diplomatskog hrvatskog kora u SR Njemačkoj. Prvi hrvatski diplomat u SR Njemačkoj veleposlanik RH u Berlinu dr. Miro Kovač, generalni konzuli RH u Münchenu Vladimir Duvnjak, u Stuttgartu Ante Cicvarić, u Düsseldorfu Vjekoslav Križanec i  konzul RH u Frankfurtu Damir Sabljak predstavljali su njemačke regione koji su pod njihovom ingurencijom. Nazočio je i donedavni generalni konzul RH u Hamburgu Žarko Plevnik a iz BiH skupu je nazočio generalni konzul BiH u Frankfurtu Nikica Džambo, te brojni uzvanici iz Hrvatske i drugih europskih zemalja.

DUBROVNIKU ČEK OD 20000 EURO DAR BAD HOMBURGA

Brojni predstavnici Hrvatskih zajednica u Europi, nogometnih i drugih klubova i udruga te Hrvatskih katoličkih misija u hrvatskom iseljeništvu, uveličili su gala večer na kojoj je nazočilo oko 700 posjetitelja. Domaćin Večernjakove domovnice grad Bad Homburga i gradonačelnik Michael Korwiski, glavnu gradski trg ukrasili su velikom slikom Dubrovnika a ispred kongresnog centra tri dana se nadzirao veliki oglasni pano s natpisom Večernjakova domovnica 2011.

Grad prijatelj hrvatskog Dubrovnika i gradonačelnik Michael Korwiski primili su za ovu prigodu i dubrovačkog gradonačelnika dr. Andru Vlahušića koji je povodom Večernjakove domovnice došao zajedno s predstavnicima Dubrovniku susjedne općine Konavle na čelu s predsjednikom općinskog vijeća Božom Martinovićem te donačelnikom općine Konavle Matom Pušićem.

U prvoklasnom zabavnom programu koji su moderatorski vodili hrvatska glumica Nina Juraga i glumac Mario Valentić nastupili su: glazbena skupina Baruni, Paula i Đelo Jusić ml., i Grupa Gracija. Glazbenike iz iseljeništva predvodila je Monika Kisters, Bernarda Brunović, Dijana Brekalo, Marija Vidović, Darko Kordić, Mateo Granić i Ana Badrov, a sve je dodatno glazbeno uljepšao Tamburaški sastav Plavi Dunav predvođen ponajboljim hrvatskim tamburašem u iseljeništvu Tunom Bošnjakovićem.

NAJVEĆA I NAJORGANIZIRANIJA HRVATSKA MANIFESTACIJA U ISELJENIŠTVU

U programskom dijelu večeri bile su održane i dvije modne revije: Revija ekskluzivnih haljina hrvatske  modne dizajnerice  Matije Vuice, te etno revija dizajnerice Mine Petre, pod imenom Materina priča. Dodjela nagrade Večernjakova domovnica  najpopularnijim Hrvatima u iseljeništvu bilo je vrhunac ove vrhunski organizirane večeri.  Jubilarna 5. dodjela nagrade Večernjakove domovnice, koja je održana u gradu Bad Homburgu nekadašnjoj ljetnoj rezidenciji cara Wilhelma II, okupila je brojne njemačke, švicarske, austrijske i hrvatske zvijezde, gdje su se na jednom mjestu našli najuspješniji hrvatski iseljenici.

Čitatelji Večernjeg lista ove su godine najboljim sportašem profesionalcem proglasili nogometaša Josipa Šimunića  igrača Hoffenheima, dok je prema odluci žirija pobjedu odnio Keiserlauternov nogometaš, novi hrvatski reprezentativac Srđan Lakić.

LAKIĆ I ŠIMUNIĆ MEĐU NAGRAĐENIM

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH bilo je pokrovitelj Večernjakovog izbora, a svoje pokroviteljstvo, među ostalim, daju i zbog brojnih sportaša amatera koji su zastupljeni u  izboru. Nominirajući svoje sportske klubove i sportaše amatere, čitatelji Večernjeg lista pomažu u otkrivanju sportskih talenata, što spomenuto ministarstvo prepoznaje i cijeni.

Večernjakovi su čitatelji u kategoriji najpopularnijih sportaša amatera za najboljeg odabrali Davora Prtenjaču koji igra za NK Croatia Sindelfingen, dok se žiri odlučio za mladog vratara Iliju Kovačića iz HŠD Rheintal - FC Basela. Prema odluci čitatelja nagradu za najpopularniju sportsku momčad dobila je FC Croatia Mülheim (NRW) dok je nagrada žirija otišla u ruke FC Croatiji Frankfurt.

PERO ŠARIĆ U IME HNS NAGRADIO NAJUZORITIJE HRVATSKE SPORTAŠE U ISELJENIŠTVU

Razloga za slavlje imali su  i Monika Kisters iz grada Botropa u Njemačkoj i Darko Kordićiz Berlina koji su u kategoriji najpopularnijih pjevača i glazbenika ponijeli nagrade žirija i čitatelja u kategoriji glazbe. U kategoriji glazbe uručena  je i nagrada za životno djelo koja je dodijeljena poznatom hrvatskom kompozitoru Milku Kelemenu. Kelemen je dobitnik brojnih nagrada, među kojima i ona za poseban doprinos hrvatskoj kulturi.

Ove je godine dodijeljena i posebna jubilarna petogodišnja nagrada koja je otišla u ruke miljeniku hrvatskih iseljenika pjevaču Mati Buliću. Glazbeni sastav Domino iz Nürnberga je u kategoriji najpopularnijeg glazbenog sastava osvojio nagradu čitatelja, dok je Cro Express iz Stuttgarta dobio nagradu prema odluci žirija.

Peta jubilarna Domovnica donijela je jedinstvenu nagradu prema odluci čitatelja i žirija mladoj talentiranoj glumici iz Züricha Ivani Martinović te istu nagradu čitatelja i žirija njenom kolegi Stipi Ercegu iz Berlina koji je nagradu dobio u kategoriji najpopularnijeg glumca.

DAVORKA TOVILO ZARADILA SIMPATIJE MNOGOBROJNIH GOSTIJU

Do samog kraja glasovanja je bilo uzbudljivo u kategoriji zabava/spektakli. Za titulu najpopularnije su se borile dvije hrvatske ljepotice. Monika Ivančan iz Stuttgarta i Davorka Tovilo iz Münchena. Čitatelji su odlučili svoj glas ipak dati Davorki Tovilo, pa je u samoj završnici bivša djevojka poznatog njemačkog komičara Olivera Pochera pala u drugi plan. Prema odluci žirija u istoj je kategoriji pobjedu odnijela Tatjana Batinić iz Beča bivša miss Austrije.

Večernjakova domovnica 2011. U Bad Homburgu bila je jedinstveni susret iseljene i domovinske Hrvatske. Uz nominirane kandidate, sponzore uzvanike i goste koji su se odazvali na gala večeri priređenoj za 700 gostiju,  ugodno je bilo nazočiti na ovom najznačajnijem europskom iseljeničkom druženju koje se priređuje jednom godišnje u organizaciji Večernjeg lista iz Frankfurta i urednika inozemnog izdanja urednika novinara Stipe Puđe, kazali su mnogi gosti s kojima smo razgovarali.

OLGA STOSS PO PETI PUT S VEČERNJAKOM

Susretu je i ove godine nazočila Olga Stoss poznata hrvatske humanitarke i žene koja je najzaslužnija za uspostavu prijateljstva gradova Bad Homburga i Dubrovnika. Otkad je pomaganje onima koji pomoć trebaju postala dio njezine svakidašnjice, ime Olge Stoss postalo je sinonim za pomoć. Ova iznimna žena već 50 godina živi u Bad Homburgu, vodi hrvatsko-njemačku humanitarnu udrugu “Kroatien-Hilfe Hochtaunus”. Olga Stoss je  i Večenjakovoj domovnici otvorili su vrata Bad Homburga za ovaj veliki iselejnički spektakl. 

U Bad Homburgu posluje i nekoliko tvrtki vlasnika Hrvata, od kojih je najpoznatija i najuspješnija tvrtka “Budimir Import-Export”, u vlasništvu Petra Budimira. Tvrtka Budimir vodeći je izvoznik hrvatskih vina i ostalih prehrambenih proizvoda iz Hrvatske u zemlje Europe. Petar Budimir izvozi iz Hrvatske u Austriju, Francusku, Belgiju, Nizozemsku, Dansku, Švedsku, Švicarsku, Poljsku i Češku. Tvrtka je tradicionalno godinama glavni sponzor Večernjakove domovnice.

Jedan od glavnih  sponzora Domovnice je  i restoran  “Am Römerbrunnen”,  jedan od najstarijih i najpoznatijih Bad homburških restorana sa tradicijom starom više od 100 godina. Restoran je smješten u srcu Kurparka, a izuzetno uspješno ga vodi Tiho Krtalić. Taj rođeni Mostarac pretvorio je “Am Roemerbrunnen” u jedan od najljepših restorana kojeg vode Hrvati u Njemačkoj.

SPONZORI POZITIVNO PREPOZNALI NAJVEČI ISELJENIČKI SKUP HRVATA

U Bad Homburgu uspješno radi nekoliko hrvatskih obiteljskih hotela među kojima se ističu hotel Victoriju, sa restoranom i 20-ak soba. Vodi ga obitelj Tandara. Hotel “Hugenotten Garten” vlasnika Jakova Ursića, mali je i lijepo uređen obiteljski hotel s 20-ak soba. Ursić ga je sam izgradio nakon što je prije 20-ak godina odlučio Berlin zamijeniti Bad Homburgom.  Još jedan hrvatski restoran je i Stadt Berlin kojeg u obližnjem Friedrichsdorfu vodi Metkovac Živko Karamatić Fićo. Tvrtka Glass u vlasništvu Dubrovčanina Dražena Mozare koji već već više od desetljeća radi u tvrtki specijaliziranoj za servis i ugradnju autostakala. Njegova je tvrtka jedina hrvatska autotvrtka te vrste u Taunusu.

Posljednjih godina na Domovnici se piju visokokvalitetna vina vinarije Dubrovački podrumi d.d. Gruda, vodeća vinska kuća Konavoskog vinogorja, a hranu za 700 uzvanika i gostiju pripremio je  ove godine Draško Marelja s osobljem restoranom Mediteran u čijim kulinarskim specijalitetima su gosti Večernjakove domovnice mogli uživati kao da su u najluksuznijim europskim hotelima.

POHVALE SA SVIH STRANA ZA VEČERNJAKOVU DOMOVNICU 2011.

Ovogodišnji glavni sponzor Domovnicee bila je tvrtka BHB iz Freiburga u vlasništvu Mije Matića. Večernjakova domovnica 2011. najveći, najsvečaniji i najorganiziraniji te najkvaliteniji skup Hrvata u iseljeništvu održan pod imenom Večernjakova domovnica 2011. događaj je koji je nadmašio domovinsko-iseljeničke mostove. Ovaj hrvatski Oskar u Bad Homburgu u Njemačkoj trebalo bi nominirati i obilježavati kao nešto što je postalo ogledalo svega najboljeg, najljepšeg i najorganiziranijeg u Nejmačkoj pa i u Europi, kada se jednom godišnje zaslugama Stipe Puđe voditelja inozemnog izdanja Večernjeg lista i njegovih suradnika te hvale vrijednih sponzora i donatora održava ova sjajna manifestacija, promidžbe hrvatske kulture, sporta i gospodarstva, pod imenom Večernajkova domovnica.

Pripremio i snimio Željko Matić                                             e-mail:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

 

 

Berlinski Magazin

Berlinski magazin - BM 176
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017

Berlinski magazin  - BM 176  Ožujak (03-2017)



Berlinski magazin BM 175
Subota, 04 Veljača 2017

Berlinski magazin BM 175  Veljača (02-2017)

 



Berlinski magazin BM 174 Siječanj 2017
Subota, 07 Siječanj 2017

Berlinski magazin broj 174, za siječanj 2017.

Potražite Vaš primjerak tiskanog izdanja Berlinskog magazina.



Mali oglasi

MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA

 


 MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA:
 ....................................
OVDJE JE MOGAO BITI I VAŠ  MALI OGLAS?
UGOSTITELJSTVO
Kuharica iz Splita traži posao...
0176 637 489 35 (BM)
Traži se pomoćna kuharica za rad u restoranu...
Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
 Ketering i kućna dostava za sve vrste svečanosti  0176 637 489 35 (BM)
 Traži se kuhar za rad u restoranu...
Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
 Traži se konobarica za rad u kafiću Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
  Radio bih u kuhinji kao pomoćni radnik.  Kontakt: 00385 996908680
 Traži se pomoćna kuharica za rad u restoranu...
Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
 Tražimo kuhara i pomoćnog kuhara/icu za rad u restoranu/Berlin.  Tel: 0163 6034271
GRADITELJSTVO - POSLOVI
 Tražim posao u Berlinu, pomoćni radnik u skladištu ili u tvrtki . Broj telefona: +38760 3519961
  Traži se kolona fasadera za rad u Berlinu i na terenu. 0176 637 489 35 (BM)
 Tražim posao, Govorim engleski,malo razumijem njemacki,a slabo ga govorim.
Tel.: ‪+49176 68234778‬
 Iskusna frizerka nudi usluge friziranja u vašem domu. Berlin i okolica.  Kontakt tel. 016095218165
ČIŠĆENJE, ODRŽAVANJE
 Ženska osoba traži posao ćišćenja i peglanja kod kuće ili u stanu. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
 Traži se osoba za čišćenje i održavanje Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
  Tvrtka traži pomoćnog radnika za bauštelu.. 0176 637 489 35 (BM)    
 Gospođa 46g.vrijedna poštena sa iskustvom njegovatelj po struci traži posao kod starijih osoba.Vedre sam naravi. Možete me nazvati na viber
0049 95 8632114.
POSLOVNI PROSTOR
 Traži se stomatolog – zubar nasljednik za preuzimanje stomatološke ordinacije u stomatološkoj praksi. Moguće brzo preuzimanje prakse bez financijskog ulaganja i samostalno djelovanje  
Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
IZNAJMLJIVANJE STANOVA
 Traži se dvosoban stan...
Tel.:  0176 637 489 35 (BM)
 Traži se jednosoban stan
Tel.: 0176 637 489 35
OSOBNI AUTOMOBILI
 Prodaja i kupnja polovnih automobila
+49 176 28863000
DOMAĆI KOLAČI
 Za Vaše svečane trenutke pečem tradicionalne Hrvatske kolače po recepturi naših baka (orehnjača, makovnjača,zlijevka,štrudla od jabuka ili sira, sitni suhi i kremasti kolači, breskvice ) Tel.015756197235
RAZNO
  Traže se knjige s hrvatskim naslovima... Tel.: 0176 637 489 35 (BM)
 Fotografske usluge - krštenja, vjenčanja, rođendani ...i druge prigode.  Tel.: 0176 637 489 35
... mali oglasi  Berlinskog magazina. 
E-mail pressberlin@yahoo.de   ili   Tel.: SMS 0176 637 489 35 (BM)
Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi.... Mali oglasi....
www.berlinskimagazin.com   ili
Facebook  Berlinski Magazin

 

 

 



Video

Brojač posjeta