BerlinskiMagazin.Com

Berlinski Magazin - Prvi mjesečnik za Hrvate u Berlinu...

Večernjakova domovnica 2017

E-mail Ispis PDF

U Bad Homburgu održana 11.Večernjakova domovnica 2017. -  Iseljenički Oskar popularnosti. Niko Kovač osoba godine u hrvatskom iseljeništvu.

Ovogodišnja 11. Večernjakova domovnica održana je u njemačkom gradu Bad Homburg, u kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, nedaleko od Frankfurta na Majni, gradu u njemačkoj pokrajini Hessen gdje živi oko 50.000 stanovnika, koji je još u 19. stoljeću bio poznat kao mjesto susreta ljudi iz cijele Europe, europskih careva i kraljeva te ruskog plemstva, a danas je zahvaljujući Večernjakovoj domovnici, koja povezuje iseljenu i domovinsku Hrvatsku, Bad Homburg i mjesto susreta Hrvata iz domovine i iseljeništva, kazao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjes.

Na svečanu dodjelu prestižne nagrade Večernjakova domovnica za iseljene Hrvate zapadne Europe, koja se dodjeljuje 11. put u nizu najuspješnijim Hrvatima za proteklu godinu, koji žive izvan granica svoje domovine, a koji svojim radom, zaslugama i popularnošću u raznim kategorijama promoviraju ime svoje domovine i pronose njeno ime i izvan njenih granica, ove godine u grad careva, ruskog plemstva i slavnih osoba došlo je oko 600 posjetitelja, uzvanika i gostiju.

Čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg lista osobom godine u hrvatskom iseljeništvu proglasili su bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača, rođenog i odraslog u Berlinu, koji od prošle godine uspješno vodi njemačkog bundesligaša Eintracht Frankfurt.
Večernjakova domovnica za najpopularnije Hrvate u iseljeništvu, uručena je u kategorijama: športa, glazbe, glume, spektakla i događaja. Podijeljeno je 19 domovnica u neavedenim kategorijama.

Bad Homburg u organizaciji Večernjeg lista na gala večeri Večernjakova domovnica 2017. ugostio je najpoznatije i najuspješnije iseljenike zapadne Europe i šire, kako pojedince tako i udruge i nositelje društveno - športskih događanja koji su obilježili minulu godinu kao uspješni promicatelji Hrvatske u iseljeništvu.
Večernjakova domovnica u Njemačkoj, postala je Oskar hrvatskog iseljeništva, zahvaljujući organizatoru ove manifestacije koju više od jednog desetljeća uspješno organizira i kordinira Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista.

Značenju i kontinuitetu Večernjakove domovnice u iseljeništvu svojom nazočnošću priznanje su odali i mnogobrojni hrvatski političari i dužnosnici koji nisu krili svoje oduševljenje odličnom organizacijom i realizacijom ovogodišnje Večernjakove domovnice.

Ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Ivo Stier bio je pokrovitelj ovogodišnjeg izbora a tijekom večeri je s tamburašima i zasvirao na tamburici, prisjetio se svojih mladenačkih dana kada je svirao tamburicu u jednom hrvatskom društvu u Buenos Airesu.

Uzvanik je bio i  potpredsjednik Sabora i zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Milijan Brkić koji je naglasio kako uvijek s velikim zadovoljstvom sudjeluje na Večernjakovoj domovnici na kojoj se osjeća poseban naboj i emocija prema našoj Domovini, te važnost i uloga iseljeništva za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Među uzvanicima ove godine bili su: Dr. Miro Kovač, saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a, kao i Marijana Petir zastupnica u Europskom parlamentu.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske bio je izaslanik premijera Andreja Plenkovića. Pozdravio je sve nazočne u ime premijera Plenkovića i u svoje osobno ime kao državni tajnik za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Znamo da je najveća vrijednost naše Domovine, naše države, naš narod. A ova Domovnica, svi kandidati i svi vi, pokazali ste da je vrijednost našeg naroda upravo njegovo zajedništvo, kojem prostorne i generacijske, i bilo koje druge razlike nisu prepreka.

Danas kada uslijed globalizacije i kulture  multinacionalnih kompanija i najrazvijenije zemlje tek spajaju svoje iseljeništvo, Hrvati se mogu pohvaliti da su u svjestkom vrhu po ujedinjensoti i organiziranosti svoga naroda izvan granica Lijepe naše.
Hrvatska ima brojno iseljeništvo. Do jučer nam je to bila slabost a danas smo to odlučili pretvoriti u svoju snagu, kazao je Milas, te naglasio da Vlada RH ne samo da vam želi ponuditi suradnju već da vam je daje i očekuje je od vas. Očekuje da budete jednako solidarni i ujedinjeni kao i u početku stvaranja prvih hrvatskih  iseljeničkih zajednica, kao i 90-tih kada ste prepoznali vrijednosti dr. Franje Tuđmana i HDZ-a, kada ste zajedno s hrvatskim braniteljima stvarali i stvorili slobodnu državu.
Iz Ureda državnog tajnika za Hrvate izvan Republike Hrvatske Večernjakovi domovnici nazočili su i i savjetnica za pitanja hrvatskog iseljeništva Ivana Perkušić i Dario Magdić.  
 
Među iseljenicima po prvi put je bio i jedan predsjednik SDP-a,  predsjednika SDP-a. Davor Bernardić koga su iseljenici također primili i pozdravili kao dragog gosta večeri.
Ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Ivo Stier  posebno je u govoru pozdravio  Davora Bernardića koji je kao prvi predsjednik SDP-a došao među iseljenike na ovako veliki skup i na Večernjakovu domovincu, te na taj način pokazao zajedništvo – rekao je ministar Davor Ivo Stier čije su riječi pozdravljenje dugotrajnim pljeskom.

Kao i prijašnjih godina Večernjakovoj domovnici je nazočio i Josip Juratović, zastupnik u trećem mandatu u njemačkom Bundestagu, koji je rado viđen gost na mnogim hrvaskim manifestacijama u Njemačkoj, kao i zastupnik Klaus Peter Willsch član njemačkog Bundestaga i veliki prijatelj Hrvatske.

Gosti Večernjakove domovnice 2017. bili su i članovi izaslanstava gradova Zagreba, Vinkovaca i Dubrovnika a Vukovar grad heroj predstavljao je gradonačelnik Ivan Penava i saborska zastupnica Marijana Balić.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na Večrnjakovu domovnicu je poslao izaslanicu mr.sc.  Katarinu Milković, prof. iz Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport koja je pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje. Milković je uručila pozdrave gradonačelnika Bandića koji je uvijek bio rado viđen gost Večernjakove domovnice.

Pozdravljena je nazočnost predstavnika braniteljskih udruga, te brojnih predstavnika Crkve u Hrvata iz Domovine i iseljeništva a po prvi put na Domovnici je nazočio i visoki dostojanstvenik Crkve u Hrvata, monsignor Nedjeljko Pintarić, predstojnik Ured za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije.

Mirjana Ana Maria Piskulić v.d. ravnateljica Hrvatske matice iseljenika nazočila je Večernjakovoj domovnici 2017. s tajnicom uredništva Snježanom Radoš i Ivanom Rora.  Hrvatska matica iseljenika (HMI) je središnja nacionalna ustanova za obavljanje društvene i privredne djelatnosti od značenja za položaj hrvatskih iseljeničkih zajednica i za hrvatske etničke manjine u drugim državama, za iseljenike s teritorija Republike Hrvatske i Hrvate koji žive i rade u inozemstvu a potječu iz drugih država, kao i za članove njihovih obitelji koji borave u stranim zemljama, kazala je Piskulić.

Mostar glavni grad Hrvata u BiH predstavljao je gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je imao bezbroj upit i razgovora na temu iseljeništva i rodne grude, od strane Hrvata iseljenika koji dolaze iz BiH.

Večernjakovoj domovnici 2017. u Bad Homburgu nazočila je i tajnica za iseljeništvo HDZ-a Margareta Mađerić.

Dr. Ante Nazor ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata je nazočio Večernjakovoj domovnici, te također imao brojne susrete s hrvatskim iseljenicima u Bad Homburgu.
 
Nazočan je bio i Ivica Orlović predsjednik Zajednice hrvatskih nogometnih klubova SR Njemačke s kompletnom upravom ove udruge kao i Romeo Draghicchio direktor Hrvatske centrale za turizam u Njemačkoj.

Nazočio je i veliki broj svećenika koji rade u dušobrižništvu u Njemačkoj na čelu s velečasnim Ivicom Komadinom koji je delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj. Iz Švicarske je nazočio fratar Šimun Šito Ćorić i predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo.

Nazočili su i brojni voditelji ili direktori hrvatskih tvrtki i sportskih i kulturnih društva u Njemačkoj i zapadnoj Europi.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić je u pozdravnom govoru pohvalio Večernjakovu domovnicu 2017. kao događaj vrijedan najvećeg priznanja. Kazao je kako će Večernji list ostati medij koji spaja iseljenu i domovinsku Hrvatsku, te se zahvalio uredniku inozemnog izdanja Stipi Puđi na odličnoj organizaciji i njegovoj supruzi Dubravki na velikoj pomoći. Budemo li se dijelili na naše i vaše, 2050. Bit će „naših“ milijun i „njihovih“ milijun. Mora nas biti zajedno barem 3,5 milijuna, kazao je na kraju govora glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Bad Homburg koji je prijateljski grad s gradom Dubrovnikom iz koga su također došli brojni uzvanici. Dva dana je bio u hrvatskom ozračju. Brojni uzvanici, posjetitelji gosti i nagrađeni pojednici te kulturna  i sportska društva osjećali su se kao kod kuće u gradu koji je već više od jednog desetljeća domaćin najveće smotre uspješnosti Hrvata u iseljeništvu.

Nazočnost ovoj velikoj iseljeničkoj smotri uspješnih Hrvata bila je nezamisliva bez predstavnika hrvatske diplomacije u Njemačkoj predvođenih s veleposlanikom Rankom Vilovićem.

Za Večernjakovu domovnicu i ove godine pozivnica nije bila potrebana za tvrtku Budimir iz Bad Homburga koja je dugogodišnji glavni sponzor Večernjakove domovnice a vodi je obitelj Petra Budimira, kao ni za vinara Božu Martinovića koji je stalni sponzor Domovnice i prvi čovjek vinarije Dubrovački podrumi iz Grude u Konavlima, koju osobno vodi, a koja je ove godine darovala 700 butelja vrhunskih vina.
Sva hrana za Domovnicu ove godine pripremana je i servirana od strane gastronomske kuća Haus Goldstein iz Frankfurta koju vodi Dario Jurić.

Svečana ceremonija dodijele 11.Večernjakove domovnice 2017. započela je dočekom uzvanika uz glazbu tamburaša KUD-a Silvije Strahimir Kranjčević a otvorena je voditeljskim pozdravom  poznate njemačke glumice hrvatskih korijena Mimi Fidler i Danijela Stanića, voditelj njemačke TV postaje ZDF-a.

U glazbenom dijelu večeri nazočili su: Dražen Zečić, Sementa Rajhard, Bernard Bruno, Kristina Šop i veseli tamburaški sastav KUD-a Silvije Strahimir Kranjčević.

Vrhunac večeri bio je dodijela Večernjakovih domovnica za 2017. Nagrade su dodijeljene u kategorijama od strane stručnog žirija i od čitatelja Večernjeg lista koji su glasovali putem kupona.

Kategorija: Sport
Najpopularniji sportaš, sportašica- najpopularnija amaterska sportska momčad

U kategoriji sporta za najpopularnijeg sportaša Večernjakovu domovnicu po izboru žirija dobio je Domagoj Duvnjak, rukometaš THW Kiela koji je u bogatoj karijeri ima i titulu najboljeg rukometaša svijeta.
Najbolja sportašica je Kristina Šundov nogometašica FFC Basel. Rođena splićanka vratila se u Basel nakon igranja u njemačkoj Bundesligi a danas je igračica ženske hrvatske nogometne reprezentacije.

Čitatelji su svoj glas za najboljeg  sportaša dali Andreju Kramariću, nogometaša Hoffenheima koji je preporodio ovaj njemački klub, dok su se od sportašica odlučili za Anu Sušac nogometašicu FC Iserlohna iz Hagena koja unatoč pozivima iz njemačke reprezentacije čeka priliku da obuče hrvatski kockasti dres.

Kategorija: Najpopularnija amaterska sportska momčad
Futsal FC Croatia München je nagrađena od strane čitatelja.  Nogometna momčad FC Posavina Frankfurt trenera Pere Bošnjaka i predsjednika Marka Pavića dobili su nagradu žirija.

Kategorija: Gluma
Najpopularniji glumac-glumica

Werner Herzog -Stipetić iz Münchena je najbolji glumac po izboru žirija. Snimio je pet filmova koji su ga proslavili. Najpoznatiji su ‘Aguirre, gnjev božji’, ‘Nosferatu’ i ‘Fitzcarraldo’. Werner se rodio kao Werner Stipetić 1942. u Münchenu. Danas ima svoju filmsku kompaniju i još uvijek snima fascinantne filmove.
Najbolji glumac po glasovanju čitatelja je glumica Mimi Fiedler. Umjetnica Mimi Fiedler imena Miranda Čondić Kadmenović, glumi u njemačkoj krimi-seriji Tatort. Glumila je u filmovima i serijama. Natjecala se u plesnom showu Stepping Out, i u glazbenom showu ‘It Takes 2’
 
Kategorija: Spektakli, Schowbizz – Najuspješnija hrvatska udruga
U kategoriji spektal- Schowbizz žiri je nagradu uručio Marku Mariću ilustratoru i likovnom umjetniku iz Mainza a čitatelji su svoj glas dali Ivani Križelj blogerici iz Frankfurta.
Najuspješnija hrvatska udruga je KUD Silvije Strahimir Kranjčević iz Zürich po odabiru čitatelja i žirija. Osnovani su 1999. godine s preko 40 aktivnih članova i od 2003. godine s tamburaškom sekcijom. Često nastupaju u humanitarne svrhe, a česti su gosti na brojnim kulturnim događanjima ne samo u Švicarskoj već i u Njemačkoj i u domovini.
Hrvatsko-talijanski mozaik, Rim  nositelji su posebne nagrade. Društveno-kulturna udruga „Mozaik“ sa sjedištem u Rimu, osnovana 2015. s osnovnim ciljom da postane centar i mjesto susreta hrvatske zajednice u Rimu i Italiji te svih prijatelja Hrvatske.
Samo za dvije godine djelovanja Udruga je sudjelovala u nekoliko značajnih međunarodnih projekata.

Kategorija: Glazba
Toni Damjanović glazbenik iz Düseldorfa je po ocjeni žirija ponio nagradu najuspješnijeg glazbenika. Novo je ime na hrvatskoj estradi u iseljeništvu. Dolazi iz Viteza (BiH). Završio je Glazbenu akademiju u Sarajevu. U Düsseldorfu radi u Glazbenoj školi kao profesor pjevanja i klavira.
Marijana Landeka glazbenica iz Offenbach je dobila priznanje večernjakovih čitatelja. Bila je pobjednica njemačkog karaoka natjecanja održanog u Mannheimu. Predstavljala je Njemačku u Singapuru. Svira i pjeva u njemačkom rock bandu Call The Police.

Kategorija: Najznačajniji događaj godine
U kategoriji najznačajniji događaj godine, Domovnica je odlukom žirija  pripala događajima:
Otkrivanje spomenika kardinalu Stepincu i predsjedniku Tuđmanu u Oltenu i Mimohodu za Grad Vukovar u Münchenu.
Sutjesko-kakanjska večer  Gelsenkirchen je nagrađena odukom čitatelja.

Sutješko-kakanjska večer Gelsenkirchen, koju već sedam godina organizira HZD Kakanj-Kraljeva Sutjeska, okuplja Hrvate iz kakanjsko-sutješkog kraja i njihove prijatelje. Kroz to okupljanje žele očuvati povezanost s domovinom i svojim rodnim krajem.

Kategorija: Osoba godine
Večernjakova domovnica 2017. pripala je Niki Kovaču. On je nogometni trener Eintrachta iz Frankfurta.
Čovjek koji je preporodio Eintracht Frankfurt, sačuvavši ga prošle godine u prvoj njemačkoj ligi. Nogometnu karijeru je započeo Berlinu, gdje je i rođen, a nogometni zenit je ostvario u Hamburgu i Bayernu. Za hrvatsku reprezentaciju je igrao 12 godina, bio je kapetan a potom i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvatski navijači su ga nagradili nagradom „Ponosom navijača“ za 2009. godinu.

Jedan od laurata večeri bio je i Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista te začetnik i organizator Večernjakove domovnice.
Njemu je Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi” dodjelila  u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju istine i promicanju vrijednota Domovinskog rata svoju monografiju „2. gardijska brigada Hrvatske vojske Gromovi”. Nagradu je Stipi Puđi uručio hrvatski branitelj i bivši pripadnik „Gromova” Dario Holenda.

Potpredjsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić tijekom boravka u Njemačkoj upisali su se u Zlatnu knjigu grada Bad Homburga.

Finalna večer sa gala večerom i ove godine je okupila oko 600 uzvanika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Belgije, Francuske, …. te BiH i Hrvatske. Ulaz je bio moguć samo s pozivnicama koje su dobili finalisti izbora, predstavnici najuspješnijih hrvatskih udruga i sportskih klubova, zaslužni pojednici za promociju Hrvatske u svijetu, poznata imena iz javnog života Hrvata u iseljeništvu kao i ona iz domovine.

Prvotni cilj Večernjakova izbora, koji je bez sumnje najprepoznatljiviji takav hrvatski skup izvan domovine, bio je da Domovnica ne bude samo nagrada već most suradnje i povezanosti iseljene i domovinske Hrvatske.
U dosadašnjih 11 godina to je u potpunosti i ostvareno. A sve je to zahvaljujući i Hrvatima u iseljeništvu, koji su kao i Večernjakovi čitatelj, prihvatili Domovnicu kao najobjektivniju i najugledniju hrvatsku iseljeničku nagradu.

Foto galerija Večernjakova domovnica 2017

 

Berlinski Magazin

Berlinski magazin BM 179
Subota, 03 Lipanj 2017

Berlinski magazin BM 179

 

U novom broju Berlinskog magazina BM 179  pročitajte:

-Riječ urednika
-38 dječaka i 30 djevojčica primilo sakrament prve svete pričesti  u HKM Berlin
-Razgovor: Anica Krstanović - Novi koncept pripreme prvopričesnika
-Razgovor: Vido Kristić dipl. ing. građ. vlasnik Grand hotela Neum
-Branimir Penava glavni menadžer Herceg Etno sela u Međugorju općina Čitluk koje je u vlasništvu Union Foods d.o.o.
-Ante Milićević direktor hotela Brotnjo ugostiteljstvo i turizam d.d. i direktor Mališić grupe  iz Čitluka i Nikolina Šimović voditeljica prodaje hotela Brotnjo.
-Koncert u Berlinu: Mate Bulić i Željko Bebek pred 800 posjetitelja
-„Integrationspreises 2017“ - Nagrade za Integraciju 2017. - Časnoj sestri Ancilla Vukoja
-Dinamo U-14 osvojio je prestižni Nike Premier Cup 2017 održan u Berlinu
-Poetski kutak i recept BM 179
-Prezentacija putovanja HKM Berlin na SHKM u Vukovar 2017.
-Predstavljanje likovnog projekta u Berlinu: PUNKT ∙ TOČKA ∙ PUNTO  -  piše Renata R.
-Članovi društva Vladimir Fran Mažuranić posjetili  Mažuranićev berlinski grob
Održana prva  BiH - Njemačka gospodarska konferencija
-Odlazi župnik Fra Frano Čugura.  Novi župnik  HKm Berlin Fra Edvard Sokol.
-Mali oglasi BM…

 

Berlinski magazin BM 178
Srijeda, 03 Svibanj 2017

Novi Broj Berlinskog magazina BM 178

 

Sadržaj:

-Riječ urednika
-Ovogodišnji Uskrs u znak jedinstva svih kršćana
-„Mama, zašto onaj čovjek visi tamo gore?“
-Posjet sajmu knjiga u Leipzigu
-Razgovor: Ivan Penava, prof. gradonačelnik Grada Vukovara
-Razgovor Davor Bernardić novi predsjednik  SDP-a Hrvatske
-Biggs bar novootvoreni lokal u Berlinu. Berlinski magazin - reportaža
-„Pisanica od srca“ poklon Koprivničko-križevačke županije Berlinu
-Poetski kutak i recept BM 178
-5. Istočni forum u Berlinu - Budućnost europskog i euroazijskog partnerstva
-Međunarodni sajam o vodi – Berlin 2017.
-Vinkovci - Grad Josipa Runjanina     - piše Renata R.
-Male zanimljivosti
-„Hrvatski slikari“ i književni susret s Anđom Marić
-Mali oglasi BM

 

 Berlinski magazin BM 177
Subota, 01 Travanj 2017

Novi Broj Berlinskog magazina BM 177

 Mali oglasi

MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA

 


 MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA:
 ....................................
OVDJE JE MOGAO BITI I VAŠ  MALI OGLAS?
UGOSTITELJSTVO

UGOSTITELJSTVO

-Traži se pomoćna kuharica za rad u restoranu... Tel.: 0176 637 489 35 (BM).

-Traži se konobarica za rad u  kafiću.. Wedding. Poznavanje njemačkog jezika. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Restoran traži kuhara.

-Traži se kuharica za rad u restoranu... Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Restoran traži kuhara i pomoćnog kuhara/icu za rad u restoranu/Berlin.Tel: 0163 6034271

GRADITELJSTVO - POSLOVI

-Traži se više zidara za rad na baušteli. Berlin i terenski rad van Berlina. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se više fasadera za rad na baušteli. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se moler s iskustvom za rad na baušteli. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Iskusna frizerka nudi usluge friziranja u vašem domu. Berlin i okolica.  Kontakt tel. 016095218165

ČIŠĆENJE - ODRŽAVANJE

-Traži se osoba za čišćenje i održavanje Tel.: 0176 637 489 35 (BM)             

-Žena srednjih godina traži posao čišćenje, uređivanje vrtova ili čuvanje starijih i nemoćnih osoba

-Gospođa 46g.vrijedna poštena sa iskustvom njegovatelj po struci traži posao kod starijih osoba.Vedre sam naravi. Možete me nazvati na viber 0049 95 8632114.

POSLOVNI PROSTOR

-Traži se stomatolog – zubar nasljednik za preuzimanje stomatološke ordinacije u stomatološkoj praksi. Moguće brzo preuzimanje prakse bez financijskog ulaganja i samostalno djelovanje 

Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

IZNAJMLJIVANJE / KUPOVINA STANOVA

-Traži se dvosoban stan. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Kupujem trosoban stan u užem centru Berlina. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se jednosoban stan.  Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

- Stan s balkonom na drugom katu, Vogošća -Sarajevo   Cijena je 85.000 KM, odnosno 43.000 eura.

Opis nekretnine

Prodaje se stan površine 70m2 na drugom katu stambene zgrade, u Vogošći.

Zgrada je izgrađena 1986.godine u ulici Braće Kršo, naselje Vogošća, Sarajevo.

Cijena je 85.000 KM, odnosno 43.000 eura.

Informacije na telefon  0049 176 63748935 

OSOBNI AUTOMOBILI

-Prodaja i kupnja polovnih automobila +49 176 28863000

DOMAĆI KOLAČI

-Za Vaše svečane trenutke pečem tradicionalne Hrvatske kolače po recepturi naših baka (orehnjača, makovnjača,zlijevka,štrudla od jabuka ili sira, sitni suhi i kremasti kolači, breskvice ) Tel.015756197235

RAZNO

-Fotografske usluge  za sve prigode. Krštenja, vjenčanja, rođendani, zabave...i druge prigode.  Tel.: 0176 637 489 35

-Traži se programer sa poznavanjem Joomla-e  Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-"Dajem instrukcije/privatne satove klavira za osnovnoškolski uzrast i početnike. Cijena: 20€ - jedan školski sat. Broj tel: 015145068708".

KONTAKT ZA VAŠE OGLASE

... mali oglasi  Berlinskog magazina.  E-mail pressberlin@yahoo.de   ili  

Tel.: SMS 0176 637 489 35 (BM) 

 

 Video

Brojač posjeta