11. Internacionalna krunica na 11 jezika u organizaciji HKM Berlin
HKM Berlin bila je domacin  molitve 11. Internacionalne krunice, po cemu je ova misija prepoznatljiva HKM u njemackoj metropoli Belinu. HKM Berlin je zacetnik i organizator ove velike molitvene inicijative, koja je postala tradicionalna u HKM Berlin te i ove godine okupila veliki broj stranih katolickih misija, koje su sudjelovale u molitvi krunnice.  Misno slavlje predvodio je berlisnki biskup Weihbischof Matthias Heinrich uz župnika fra Edvarda Sokola.
Od stranih katolickih misija u Berlinu nazocili su još: voditelj španjolske misije: Pater Exiquio Francisco Estrada Ramírez, te Pater Krystian Respondek (zaduženik u biskupiji za strane misije).
Molilo se na slijedecim jezicima: hrvatskom, njemackom, španjolskom, koreanskom, poljskom, talijanskom, latinskom, madarskom, arapskom, libanezijskom i „chaldäisch“ jeziku.

Nazocili su mladi iz sljedeci hmisija U Berlinu: Hrvatska, Španjolska, Poljska, Koreanska, Maronitische Gemeinde, Chaldäische Gemeinde, madarske, talijanska, te iz njemackih župa, pogotovo St. Sebastian (vodila ih je Gabriele Schlarmann) i St. Johannes Evangelist (njihova cijela Familiengruppe koju vodi Marija Rempen).
Radionicu s djecom prije molitve krunice i pjevanje tijekom krunice vodio je svecenik Pfarrer Ulrich Kotzur, koji je Diozesanjugendseelsorger (glavni zaduženik za rad s mladima u biskupiji), inace veliki pobornik Medugorja, gdje se cesto rado odaziva na pozive tamošnjih svecenika i župljana, te  uvijek nosi krunicu oko ruke.
11. Internacionalnoj krunici 2108. koja je održana je pod geslom „Mir bio s tobom“,u organizaciji HKM Berlin ove godine nazocilo je oko 250 djece u pratnji roditelja, rodbine i misijskih voditelja.  
Foto galerija: 11. Internacionalna krunica na 11 jezika u organizaciji HKM Berlin

Video vijesti

Najave i termini