Berlinska premijera filma Mama Mia 2 s prelijepim kadrovima otoka Visa.
Hrvatska turistička zajednica i predstavništvo Hrvatske centrale za turizam u SR Njemačkoj sa sjedištem  u Frankfurtu na čijem čelu je direktor  Romeo Draghicchio bili su domaćini berlinske premijere filma Mama Mia 2: Here weg o again! („Idemo ponovo") po scenariju i u režiji Ola Parkera, filma koji je premijerno prikazan u Berlinu.
Ekskluzivna kino premijera održana je 19.srpnja u kultnom berlinskom kinu  Zoopalast Berlin na adresi Hardenbergstraße 29A. Berlinsku organizaciju i premijeru logistički su pripremile Alexandra Amling i Anja Höbler realizirajući zadaću Hrvatske zentrale za Turizam u Njemačkoj, gdje je na premijeri u Berlinu osobno nazočio direktor Romeo Draghicchio. Oko 100 uzvanika iz turističke i filmske  struke te predstavnika društvenih mreža i medija sudjelovalo je na premijeri filma Mama Mia - Idemo ponovo. Priređen je prigodan domjenak dobrodošlice a nazočnima su podjeljeni promidžbeni darovi Hrvatske turističke zajednice.  Premijeri filma nazočili su i članovi veleposlanstva RH u SR Njemačkoj na čelu s izaslanikom veleposlanika Antom Cicvarićem, misnistrom svajetnikom, te članovima veleposlanstva diplomatima: Ivanom Karanušić, Ivanom Bojanićem i Antom Jovićem.
Film „Mama Mia - Idemo ponovo“ koji se u medijima već dugo najvaljuje napokon je dobio  svoju premijeru. Film Mamma Mia! Here We Go Again snimao se djelomično i u Hrvatskoj na hrvatskoj obali, točnije na otoku Visu.

Romeo Draghicchio direktor predstavništva Hrvatske centrale za turizam u SR Njemačkoj, prije premijere filma u Berlinu zahvalio je na dolasku nazočnima u ime Hrvatske turističke zajednice i naglasio kako je film Mama Mia djelomično sniman u Hrvatskoj na otoku Visu. Vis je jedan mali otok u Hrvatskoj koje je ponudilo prelijepe kadrove ovog filma i odlično domaćisntvo. Brojni svjetski filmovi do danas su snimani djelimično ili potpuno u Hrvatskoj. Drago nam je da ste nazočni večeras na ovoj premijeri i želio bih da posjetite te i dalje preporučite našu Hrvatsku, kazao je Romeo Draghicchio između ostaloga, prije berlinske premijere filma Mama Mia 2.
Deset godina nakon prvog filma "Mama Mia!", koji je zaradio više od 600 milijunana dolara diljem svijeta, publika se „vratila“ na čarobno grčko ostrvo Kalokeri (koje je u stvarnosti hrvatski otok Vis), uz potpuno novu i originalnu glazbu zasnovanu na pjesmama svjetski popularne grupe ABBA.
Radnja nastavka filma 'Mamma Mia' vraća nas u prošlost i otkriva kako je sve bilo kada su glumci Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth i Meryl Streep bili mladi. 
U 24 dana snimanja na Visu, gdje se okupila holivudska elita, angažirano je bilo više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika i statista, a producenti su bili izuzetno zadovoljni iskustvima sa snimanja u Hrvatskoj.
Za vrijeme snimanja filma u Hrvatskoj veliku potporu ovom filmu dao je Daniel Rafaelić ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra koji je posjetio set, te kojemu je odlične dojmove prenijela producentica filma Nicky Kentish Barnes.
Producentica filma je pohvalio logistiku i lokalne vlasti, odličnu suradnju stanovnika otoka Visa te nastojanja hrvatskih filmskih radnika za povećanjem njihove nazočnosti na stranim produkcijama, kao i inzistiranju na partnerskim odnosima između stranih i domaćih djelatnika. Na kraju filma nakon ispisa imena glumaca, velika je lista hrvatskih imena koji su na razne načine sudjelovali u realizaciji snimanja filma a posebna zahvala je potpisana za Hrvatski audiovizualni centar koji je bio uključen u produkciju filma Mama Mia 2.
Hrvatska produkcija pokazala je veliku društvenu odgovornost omogućivši viškim učenicima, koji u svojim školama imaju medijsku kulturu, posjet snimanju filma na Visu.
To je još jednom pokazalo kako su mjere poticaja stranim snimanjima u RH, uz evidentne pozitivne strukovne, stručne i ekonomske pokazatelje, postale i sastavni dio svakodnevnog obrazovanja i odgoja naših budućih kulturnih stvaraoca i konzumenata", istaknuo je Daniel Rafaelić ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra
Premijeri filma koja je održana u Berlinu uz originalnu glumačku postavu glumaca: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried i Dominic Cooper, pridružila su se i nova imena, Lily James, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Alexa Davies i Jessica Keenan Wynn.
Autor scenarija i redatelj fima "Mama Mia! Here We Go Again" je Ol Parker. Film producentski potpisuju Judy Craymer i Gary Goetzman (koji su zaslužni i za produkciju originalnog mjuzikla), dok su autori glazbe te ujedno i izvršni producenti osnivači i članovi švedske grupe ABBA Benny Andersson i Björn Ulvaeus.

Video vijesti

Najave i termini