Finale SP 2018: Hrvatska Francuska  2:4  podrška više od 10.000 Hrvata u Berlinu.
Volja je bila jača od svega ali srebro je na kraju zasjalo zlatnom bojom za Hrvate.
200 Hrvata iz Berlina bili su sudionici i finala SP 2018. u Rusiji a više od 10.000 navijača Hrvata u Berlinu gledalali su utakmicu života na već poznatim odredištima, u hrvatskim restoranima, kafićima, udrugama ili domovima. Veliki broj Hrvata gledao je finalnu utakmicu na „Fanmeile“ na Brandemburškim vratima gdje se okupilo 30.000 navijača te među njima veliki broj Hrvata s hrvatskim obilježjima. Na poznatoj adresi berlinskog ugostiteljskog objekta Golden Brown Café, vlasnika Jakova Kolaka iz Berlina adresi Schönhauser Str. 1 u 12157 općina Steglitz u Berlinu, gdje je bio smješten „Karlovačko korner“ i finale SP je dočekano veličanstveno.

Oko 1500 posjetitelja u bojama reprezentacije Hrvatske bodrilo je Hrvatsku u najvećem povjesnom nogometnom ogledu. Hrvatska je poražena u finalu ali je pobijedilo hrvatsko srce igrača i navijača, koji su pridobili simpatije cijeloga Svijeta, izuzev Francuske i dijela njihovih navijača.

Nikada u Berlinu nijedna izgubljena utakmica nije prihvaćena na ovaj način, s ponosom i pjesmom, ocijenili su u nedjelju navečer navijači hrvatske nogometne reprezentacije koji su diljem Berlina slavili osvojeno srebro na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Osvajanje drugog mjesta hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji je povijesni uspjeh.

U Karlovačkom korner u Golden Brown Café finalni ogled su i ovaj put među navijačima gledali hrvatski veleposlanik u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman i članovi veleposlanstva RH u SR Njemačkoj, papski nunciju u SR Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, te veleposlanici Slovenije, Makedonije i Češke, nekoliko njemačkih političara. Najvatreniji su bili veleposlanik Češke Tomáš Jan Podivínský i hrvatski veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman.

Veliki broj nazočnih Nijemaca navijao je za Hrvatsku u finalnoj utakmici. Vatreni su izgubili bitku na kraju finalne utakmicu ali nisu rat. Uknjižili su veliki broj pobjeda i donijeli naciji ponos i radost. Hrvatski navijači u Berlinu očekivali su zlato ali su na kraju ponosni i na ovo zlatno srebro koje je potpisao izbornik Zlatko Dalić s igračima i stručnim stožerom u Rusiji 2018.

Karlovačko korner u Berlinu 2018 zaradilo je simpatije svih nazočnih navijača tijekom SP 2018. koji su u Berlinu dali veliku podršku reprezentaciji Hrvatske.

Veliko vatreno slavlje danas je kao u Hrvatskoj zakazano i u Berlinu u Golden Brown Caféu i Karlovačkom korner.
Jakov Kolak vlasnik Golden Brown Café poziva sve navijače reprezentacije Hrvatske koji su bodrili i navijali za reprezentaciju Hrvatske u Karlovačkom korener u Berlinu, tijekom SP u Rusiji 2018, da dođu u Golden Brown Café  danas od 12:00 sati, da zajedno proslave najveći i povijesni uspjeh reprezentacije Hrvatske uz glazbu u živo!
Golden Brown Café u znak zahvalnosti sudjelovanja u „Karlovačkom korner“ i navijanju za reprezentaciju Hrvatske, danas časti sve navijače besplatnim pivom.

Jakov Kolak se također zahvaljuje svima koji su sudjelovali u ovoj povijesnoj priči u čast reprezentacije Hrvatske. Na prvom mjestu svojim radnicima, koji su u mjesec dana odradili vrhunski lavovski posao posluživši više desetaka tisuća navijača u Karlovačkom korner u Berlinu.

Zahvaljuje se dragim gostima, navijačima, koji su sve ovo podržali i doprinjeli velikom uspjehu i priznanju Hrvatske u Svijetu. Veliko hvala veleposlaniku RH u SR Njemačkoj dr. Gordanu Grliću Radmanu, koji je u Golden Brown Caféu u Berlinu gledao sve završne utakmice SP u Rusiji 2018. skupa s papinim veleposlanikom u SR Njemačkoj, nadbiskupom Nikolom Eterovićem i s više od 15 veleposlanika stranih država akreditiranih u SR Njemačkoj. Hvala svim prijateljima Golden Brown Café u Berlinu koji su bili dio ovog veličanstvenog spektakla u Karlovačkom korner 2018., kazao nam je Jakov Kolak uz naglasak da su Hrvatska i hrvatski navijači pobjednici SP 2018. u Rusiji a tako i u Berlinu. Pogledajte foto galeriju: Berlin Karlovačko korner 2018 - Finalna utakmica Hrvatska Francuska

Video vijesti

Najave i termini