Franjo Akmadža na čelu HSK Njemačke u iduće dvije godine.
Sabor Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj (HSKNJ).
U Frankfurtu Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj održao je Sabor na kojem su nazočili predstavnici i delegati hrvatskih udruga iz cijele Njemačke. Obraćajući se nazočnima na početku skupa, predsjednik Franjo Akamdža je istaknuo kako je u zadnje dvije godine slika u javnosti o Hrvatskom svjetskom kongresu Njemačke znatno poboljšana te da se Kongres nastojao još više proširiti rad sa svojim članovima.
Predsjedništvo pod vodstvom Franje Akmadže predstavilo je rad i projekte koji su uspješno odrađeni u tijeku proteklog mandata od 2016. do 2018. godine.

Posebno je istaknuta suradnja sa Saveznim uredom za migraciju i izbjeglice BAMF-om te ciljevi i savjeti za rad novog predsjedništva. Na izbornoj skupštini većinom glasova 67 predstavnika hrvatskih udruga, klubova i zajednica izabran je sa apsolutnom većinom glasova Franjo Akmadža za  predsjednika  kongresa. Na saboru, koji je održan u prostorima njemačkog autokluba za prvog dopredsjednika izabran je Niko Ereš, za drugog dopredsjednika Franjo Pavić, kao glavni tajnik potvrđen je Marijo Šušak.(foto Stipe Puđa- Fenix)

Video vijesti

Najave i termini